פיילה

תוכן עניינים

פיילה הוא מונח ישראלי ידוע ומשמעותו היא גיגית, אלא שבענף הבנייה לעולם לא תמצאו איש מקצוע שנוקט במונח גיגית והמונח המקצועי נותר בעינו, פיילה. הפיילה היא למעשה גיגית שעשויה בדרך כלל מפלסטיק, אך יכולה להיות עשויה גם ממתכת ומטרתה לשמש כפלטפורמה לערבוב חומרים ויצירת תערובות הנדרשות לתהליך הבנייה. כך למשל, תערובות מלט ובטון בעבודות שיפוץ קטנות מבוצעות באמצעות פיילה שאליה שופכים את החומר הצמנטי, האגרגטים והמים ומערבבים עד לקבלת התערובת המבוקשת.

שימוש בפיילה

עבודה עם פיילה היא עבודה שצריך לבצע בצורה מאוד מסודרת על מנת שאותה פיילה תוכל להאריך ימים ולא להיהרס בכל פרויקט מחדש. הכלל הראשון הוא שלאחר כל שימוש בפיילה, יש לשטוף אותה היטב ולהסיר ממנה משקעים של מלט, בטון או כל תערובת אחרת שהוכנה בתוכה. אי שטיפתה תוביל להצטברות משקעים שמהר מאוד יכפילו וישלשו את משקלה באופן שיהפוך אותה לנטל על העובדים. משקעים אלה גם יכולים להתפורר ולפגוע בתערובות שיכינו בתוך הפיילה בעתיד.

שנית, בהכנת התערובות בתוך הפיילה, לרוב נעשה שימוש בכלי עבודה כמו מעדר או טורייה, לצורך ערבוב החומרים ויצירת התערובת. בשלב הזה חשוב מאוד להקפיד על כך שמכות המעדר לא פוגעות בדופן הפיילה באופן שיכול לחורר אותה, לקרוע אותה ולהרוס אותה באופן מוחלט. אם תקפידו על שני הכללים הפשוטים האלה, תוכלו להעניק לפיילה שלכם חיים ארוכים מאוד של לא פחות מכמה שנים בהן היא תוכל לשרת אתכם נאמנה בכל פרויקט בו תהיו מעורבים.

מהו גודל הפיילה האידיאלי?

פיילה הוא אמצעי שמשמש לפרויקטים קטנים ולכל היותר לעבודות מלט, טיח וגבס בפרויקטי שיפוץ דירה. בפרויקטים גדולים יותר הערבוב מבוצע במכשור ייעודי כמו מערבל בטון נייד, ממונע או ידני. מהסיבה הזאת, ההנחה שרצוי שהפיילה תהיה כמה שיותר גדולה היא הנחה שגויה לגמרי. מצד אחד, אתם רוצים פיילה שתהיה מספיק גדולה בכדי לאפשר יצירת כמה שיותר חומר בבת אחת ולא לפרק את תהליך העבודה לשלבים של הכנה – יישום, הכנה – יישום, הכנה – יישום. מצד שני, אתם לא רוצים להגיע למצב בו הרבה חומר נזרק מכיוון שהפיילה מאפשרת לכם ליצור כמות גדולה של תערובת אך בסוף אתם עושים שימוש רק בחלק קטן ממנה ואת כל השאר אתם פשוט משליכים לפח. אחרי שאמרנו את זה, גודל הפיילה הוא פרמטר שעליו תחליטו לאחר שתצברו קצת ניסיון בעבודה איתה ותוכלו לבדכם להבין מהו הגודל האידיאלי עבורכם.