בתים בבניה קלה
במדריך הבא נציג בפניכם מהי בניה קלים והאם מומלץ לבנות בתים בבניה קלה, מדוע בניה קלה הופכת ליותר ויותר פופולארית בקרב אנשים הבונים בית פרטי, מי מבצע את הפרויקט ומידע נוסף ששווה להכיר. למעשה, בניית בתים בבניה קלה הוא תחום שלם שעם הזמן הולך ותופס יותר ויותר תאוצה. הרי אנו חיים בעידן שבו לקדמה וטכנולוגיה שמור מקום של כבוד והשילוב בין מהירות הבניה לבין השימוש בחומרים ירוקים שם אותנו בדיוק במקום שאנחנו שואפים להיות בו. לצערנו, התפיסה לגבי התהליך כי מדובר בבניה שאיננה איכותית כמו בניה קונבנציונלית איננה נכונה והכל תלוי איך אתם מתכננים את הפרויקט, על בסיס אילו חומרים ומיהו קבלן הביצוע.
אז מה בעצם מגדיר את התהליך של בניית בתים בבניה קלה ?
בניה קלה מאפשרת לנו להקים פרויקט מעוצב המשלב תכונות ייחודיות בעלויות נמוכות בהשוואה לבניה קונבנציונלית. אחד הדברים הכי חשובים בבניית בתים בבניה קלה הוא איש המקצוע או החברה שאתם בוחרים. אלו חייבים להיות אנשים המכירים את רזי המקצוע ויודעים להציע לכם תהליך בניה המתאים ותואם באופן מושלם את הצרכים שלכם.
מה ההבדל בין בניית בתים בבניה קלה לבניה רגילה?
בניה קלה מבוססת על חומרי גלם אשר בעצם מחליפים את הבטון והבלוקים, אך הם עדיין מאוד חזקים, עמידים ולעומתם קלים מאוד. מדובר למעשה בפאנלים מבודדים עשויים פח וביניהם יש ספוגי בידוד עבים, שילוב של לוחות גבס, חומרים פולימריים וכמובן – עץ. ברוב המקרים בניית בתים בבניה קלה כולל בתוכו תכנון של תכנית אדריכלית ממש כמו בבניה רגילה, הוצאה של היתרי בניה, הקמת השלד, חיבור הבית לתשתיות כמו חשמל ומים, עבודות פיתוח, עבודות איטום, עבודות גמר ועוד. לעומת זאת, השלד מבוסס על חומרים גמישים וקלים לעבודה, לכן זמן ביצוע הפרויקט הוא קצר משמעותית בהשוואה לבניה רגילה.
בתים בבניה קלה יתרונות מול חסרונות
אין מה להגיד, למרות היתרונות הרבים של בניית בתים בבניה קלה, עדיין בניה קלה איננה חזקה בהשוואה לבניה מבטון. בטון הוא החומר הכי חזק לבניית בית ולא משנה איך נהפוך את זה. יחד עם זאת, כאשר מדברים על ההתנהלות ועל החיים שלנו בתוך הבית, אין שום הבדל בין שתי סוגי הבניה. כלומר, בסיום הבניה תוכלו לבצע כל פעולה שהייתם יכולים לבצע בבית בטון רגיל וליהנות מבטיחות, איכות ורמת גימור גבוהה.
בהיבט הבטיחותי הם בית פרטי המבוסס על שיטת הבטון והן כזה הבנוי באמצעות שיטת הבניה הקלה מחויב על פי חוק בממ“ד מבטון. כשמתייחסים למצבים של רעידות אדמה, העמידות של הבית נקבעת בהתאם לחוזק היסודות ופחות על השלד. בניית בית על בסיס שיטת הבניה הקלה מתבסס על מאפיינים, חוקים ועקרונות הנדסיים מאוד מחמירים ולכן נוצר חוזק מבני שאי אפשר להתעלם ממנו זאת באמצעות קורות פלדה כתחליף לבטון. אי אפשר להתעלם מהיתרונות הרבים של הבניה הקלה שהם העלות הזולה בהשוואה לשיטות אחרות, גמישות עיצובית, גמישות אדריכלית וזמן מקוצר של התהליך.
מדוע עוד ועוד אנשים בוחרים בבניית בתים בבניה קלה?
בעשור האחרון חלה עליה אדירה בדרישה לבניית בתים בשיטת הבניה הקלה. טכניקה זו משאירה תקציב מאוד גדול לעיצוב, לאלמנטים חשובים כמו איטום ובידוד, מה שבסופו של דבר משפיע על איכות החיים בבית. הסיבה שבניה קלה נפוצה רק בבתים פרטיים ולא בבתים משותפים משום שמדובר בבניית פרויקט של כמה קומות, החוזק המבני מתערער.
לסיכום היתרונות של בניית בית פרטי בבניה קלה
- עלות פחותה יותר בעשרות אחוזים
- זמן קצר יותר בחודשים
- אכלוס מהיר יותר
- איכות בניה
- תקציב פנוי לדברים אחרים מבלי להתפשר על איכות
איך מתקדמים?
אם הגעתם להחלטה שאתם רוצים לבנות את הבית שלכם בטכנולוגיה של בניה קלה עליכם למצוא גורם או חברה מקצועית המתמחה בבניית בתים פרטיים בבנייה קלה. חברה זו תוכל ללוות אתכם שלב אחר שלב משלב הייעוץ, דרך התכנון ועד הביצוע. החברה מחוייבת להעמיד לרשותכם צוות מקצועי לניהול הפרויקט, אנשי תכנון, אדריכל, מהנדס וכל בעלי ההתמחות שיוכלו לספק לכם תוצר התואם באופן מושלם את הצרכים שלכם.
כמה עולה לבנות בית בבניה קלה?
המחיר לבניית בית בבניה קלה משתנה ותלוי בגודל הבית, החומרים מהם אתם בונים את הבית, איכות הבידוד, השלד ועוד. מחיר הממוצע עבור בניית השלד בבית פרטי על בסיס בניה קלה נע בין 400-700 ש“ח לפני תהליך ההרכבה. עבור ההרכבה עצמה של הבית, המחירים נעים בממוצע בין עלות של 590-1,200 ש“ח למ“ר. מחיר הקירות מושפע מהבידוד בהם והוא נע בין 300-500 ש“ח למ“ר. הוסיפו את הריצוף, מדרגות, עבודות תשתיות, אלומיניום, עלות אנשי מקצוע ותגיעו לטווח מחירים שנע בין 290,000-350,000 ש“ח עבור בניית בית פרטי בגודל של 90 מ“ר בבניה קלה.