בדיקת מבנים – כך עושים זאת על ידי בדק בית מקצועי

תוכן עניינים

בדיקת מבנה; מהי בדיקת מבנים, וכיצד מבצעים בדק בית בצורה נכונה? – קראו וגלו באתר בדקליק.

בעוד שהתקשורת עם חברת ניהול מבנים חשובה עבור תהליכים כלליים מוצלחים, חברות ניהול מבנים גם משמשות כנקודת הקשר העיקרית עבור דיירים אשר מעוניינים להאציל את סמכויות התחזוקה והטיפול בבניין. לכן, לפני שמזמינים בדיקת מבנים, חשוב להבין איך עושים זאת על ידי בדק בית מקצועי.

 

ראשית, מה ההבדל בין ניהול מבנים לבין בדק בית?

קודם כל, חשוב להבחין בין חברות ניהול מבנים לבין חברות בדק בית. ישנן חברות המספקות את 2 סוגי השירותים הנ"ל, אבל חלק מהחברות יספקו שירות אחד מהשניים. בעוד שחברת ניהול מבנים מטפלת בנושאים של תחזוקה, תיקונים וכל חשש או פניה אחרת מהדיירים, חברות בדק בית עוסקות בבדיקות עצמן – כלומר התיקון לא תמיד יהיה תחת אחריות חברת בדק הבית. 

בסופו של דבר, בדיקת מבנים היא תהליך חשוב הכולל בדיקה יסודית של נכס, לרוב לפני קנייתו או מכירתו. ובכך חברות בדק בית בד"כ מתמחות – ביצירת דו"ח מפורט ותקף משפטית הנוגע לכל סוגי התיקונים והליקויים הבטיחותיים בנכס נתון. אותו דו"ח למעשה עוזר למזמיני השירות לקבל החלטות מושכלות ולנהל מו"מ על מחיר הוגן עבור הנכס.

 

מהי בדיקת מבנים, למי מועילה וכיצד תבוצע?

בדיקת מבנים מתבצעת ע"י חברת בדק בית מקצועית בעלת הידע, הכלים והכישורים הדרושים לאיתור סיכונים בטיחותיים ובעיות פוטנציאליות במבנה נתון. בתוך כך, מטרת בדיקת הבניין היא לספק לרוכשים סטטוס ודו"ח מעודכנים על הבניין, אבל לא רק. בפועל, גם המוכרים יכולים ליהנות גם מביקורת מבנים שכן היא מאפשרת להם לטפל בכל נושא לפני הוצאת הנכס שלהם לשוק.

בהתאם לצרכים של מזמיני השירות או בהתאם למצב של הבניין, תהליך בדיקת הבניין כולל היבטים שונים כמו בדיקת היסודות של המבנה, המעטפת החיצונית שלו, הגג, מערכות החשמל, האינסטלציה, פנים הבניין וגרמי המדרגות, מצב הבטון והאם הוא מתפורר, מערכות חימום וקירור, בידוד, אוורור ועוד.

לסיכום, למה חשוב לעשות בדק בית?

בדק בית עשוי להיות חשוב במועדים שונים, כמו למשל במקרים שמקבלים מפתחות לדירה חדשה מקבלן. במקרים אלו ישנה תקופה אשר במהלכה הדיירים אחראיים על איתור תקלות, שאמורות להיות מתוקנות על ידי הקבלן במידה שיימצאו. על מנת שהקבלן יקבל את טענות הדיירים, חשוב לעשות בדק בית מקצועי. 

מעבר למקרה הנ"ל של קבלת דירה חדשה מקבלן, בדק בית עשוי להיות נדרש גם מבקרים אחרים של מכירה או רכישה של נכס, במקרה של בקשת טיפול תחזוקתי בנכס (המצריך בדק בית טרם קבלת שירות התחזוקה) ועוד. בכל מקרה בו אינכם בטוחים מהו סוג השירות שאתם צריכים וכמה אמור לעלות, ניתן לקבל מידע נוסף ישירות מחברת בדק הבית. בצעו כעת השוואת מחירים לבדק בית, ואתרו את החברה הנכונה לכם ביותר באמצעות אתר בדקליק