קונסטרוקטור בפתח תקוה

תוכן עניינים
לקבלת הצעת מחיר השאירו פרטים

מחפשים קונסטרוקטור בפתח תקוה? המאמר הבא הוא בשבילכם. תפקידו של הקונסטרוקטור הוא תפקיד חשוב מאוד והוא כולל תחומי אחריות רבים, לכן חשוב מאוד לבחור בקונסטרוקטור מומלץ ומקצועי שיבצע את העבודה באופן ראוי. על קונסטרוקטור בפתח תקוה נרחיב במאמר הבא. 

 

קונסטרוקטור בפתח תקוה- מהו קונסטרוקטור?

קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין או הנדסאי בניין שמתמחה בקונסטרוקציה. יש לקחת בחשבון שלהנדסאי בניין יש הגבלה של פרויקטים עד ארבע קומות או עד סכום מסוים. לעומת זאת למהנדס בניין אין את ההגבלות הללו. 

הקונסטרוקטור צריך לשרת את חזון האדריכל מבחינה פרקטית ובטוחה. תפקידו של האדריכל הוא לעצב את המבנה באופן אסתטי מבפנים ומבחוץ ולבנות תוכנית בניה. קונסטרוקטור לעומת זאת, מתכנן את כל הפרקטיקה, את עובי המבנה, תוכנית עבודה וכדומה.  

קונסטרוקטור בפתח תקוה

כמו כן, הקונסטרוקטור מהווה כמפקח עליון של העבודה בשטח. בתקופת הבניה, הקונסטרוקטור צריך להגיע מדי פעם ולפקח שתהליכי הבניה מתבצעים באופן נכון, בטוח ושהבניה עומדת בלוח הזמנים שנקבע. לאחר כל שלב שבוצע בתהליך הבניה יש לבצע בדיקת תקינות בה מוודאים שהמבנה תקין ולא מסוכן.  

 

קונסטרוקטור בפתח תקוה- מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס?

כפי שציינו קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין. אך למרות זאת, עבודתו של הקונסטרוקטור שונה מעבודתו של המהנדס. אז מה ההבדל בין שני התפקידים הללו?

קונסטרוקטור הוא איש מקצוע שעוסק בתחום הקונסטרוקציה בלבד. לקונסטרוקטור תחומי אחריות שונים בהם תשתיות המבנה ופיקוח על שלבי הבניה. הקונסטרוקטור למעשה נוכח מתחילת ההקמה עד לסופה, בכל שלבי הבניה כמפקח. 

לעומת זאת, מהנדס בניין אחראי על שלושה תחומים עיקריים- עבודות בטון מורכבות, קונסטרוקציות פלדה ובניה קלה. מהנדס הבניין ממלא תפקידים רבים בהם תכנון מבנים שיעמדו מול כוחות ולחצים שונים (בתי מגורים, מבנים ציבוריים, מבנים תעשייתיים, מבני תשתיות, גשרים ועוד). 

כלומר, קונסטרוקטור הוא מהנדס שתחום ההתמחות שלו הוא קונסטרוקציה. קונסטרוקטור שהא מהנדס בניין נחשב לקונסטרוקטור מורשה ואילו קונסטרוקטור שהוא הנדסאי נחשב לקונסטרוקטור לא מורשה. 

קונסטרוקטור בפתח תקוה- תחומי האחריות של הקונסטרוקטור

לקונסטרוקטור אחריות גדולה מאוד בתהליך הבניה. הקונסטרוקטור למעשה נחשב למסכות העליונה באתר הבניה. לקונסטרוקטור יש תחומי אחריות רבים והוא מפקח על תכנוני הבניה של כלל הגורמים הרלוונטיים לתהליך הבניה. הקונסטרוקטור אחראי לוודא שכל הגורמים עובדים כנדרש, בהתאם להוראות, בהתאם לתקני הבטיחות, בהתאם לתכנון ובהתאם ללוח הזמנים. במהלך הבניה הקונסטרוקטור יבצע בדיקות טכניות שונות לווידוא טיב העבודה. 

יש לקחת בחשבון שאם הקונסטרוקטור לא יבצע את עבודתו כראוי, המבנה עלול להיות לא בטוח לשהייה ולסכן את מי שעתיד להתגורר או לשהות בו. אחריותו של הקונסטרוקטור נוגעת לדיני נפשות ולכן חשוב מאוד לבצע את התפקיד כהלכה. מהסיבה הזו חשוב לבחור בקונסטרוקטור מקצועי ומנוסה. 

 

קונסטרוקטור בפתח תקוה- אישור קונסטרוקטור

מלבד פיקוח על תהליך הבניה, אחד התפקידים של קונסטרוקטור הוא להעניק אישור קונסטרוקטור. אישור קונסטרוקטור נדרש לפני בניה, שיפוץ או כל שינוי חיצוני במבנה. 

אישור קונסטרוקטור הוא אלמנט חשוב מאוד והוא מהווה אישור שהשינוי במבנה ניתן לביצוע והוא לא פוגע ביציבות המבנה או בביטחון השוהים בו. לכן, על מנת לשמור על בטיחות המבנה ולא לחרוג מתו התקן חשוב לקבל אישור קונסטרוקטור על כל שינוי חיצוני במבנה. 

לפני קבלת אישור קונסטרוקטור, הקונסטרוקטור יגיע למקום, יבדוק את המבנה, יבדוק את הגבלת העומס על המבנה והאם ניתן להוסיף או לשנות אלמנטים במבנה בלי לחרוג מהגבלת העומס. יש לקחת בחשבון שללא בדיקת חישוב עומסים הבקשה לאישור קונסטרוקטור לא תתקבל. 

קונסטרוקטור בפתח תקוה- כיצד נבחר?

כפי שהבנו עד עתה, לקונסטרוקטור חשיבות רבה בתהליך הבניה ולכן חשוב מאוד לבחור בקונסטרוקטור מומלץ ומקצועי. לשם כך יש לקחת בחשבון פרמטרים שונים

  • ניסיון- אחד הפרמטרים החשובים בבחירת קונסטרוקטור הוא הניסיון שלו. מדובר בתפקיד עם אחריות רבה ולכן חשוב לבחור בקונסטרוקטור עם ניסיון. קונסטרוקטור עם פחות שלוש ניסיון נחשב לחדש בתחום. בדרך כלל הקונסטרוקטורים החדשים צוברים ניסיון בחברות. על מנת לבחון את הניסיון של הקונסטרוקטור בקשו לראות עבודות קודמות. 
  • חוות דעת- חוות דעת והמלצות הן דרך מצוינת לבחור קונסטרוקטור. אם אין לכם המלצות ממקור אישי אתם יכולים לחפש באינטרנט המלצות וחוות דעת. כך תוכלו לקבל מידע כמו תחום התמחות, אזורים בהם הקונסטרוקטור עובד וחוות דעת של לקוחות קודמים. שימו לב שאתם מתייחסים לביקורות הפרקטיות ולוקחים בחשבון גם את הביקורות השליליות. 
  • הכשרה- ההכשרה של קונסטרוקטור ותחום ההתמחות שלו צריכים להיות הנדסת בניין או הנדסאי בניין. כפי שציינו להנדסאי יש הגבלות שונות וחשוב לוודא מראש האם הכשרת הקונסטרוקטור מתאימה לפרויקט שלכם. 
  • רישיון- פרמטר נוסף שיעזור לכם לבחור קונסטרוקטור הוא רישיון. תחום הבניה הוא תחום פרוץ ועוסקים בו אנשים רבים אשר חלקם לא אמינים ולא מיומנים לביצוע העבודה. חשוב מאוד לוודא שלקונסטרוקטור יש רישיון. כמו כן וודאו שהרישיון בתוקף ולא בשלילה. במקרים בהם לקונסטרוקטור אין רישיון הוא לא יוכל להעניק את האישורים הנדרשים ולעבודה שלו אין אחריות. לכן, חשוב מאוד לוודא כי לקונסטרוקטור אכן יש רישיון.