תשתית סיבים

תוכן עניינים

בשנים האחרונות משקיעות חברות התקשורת בישראל משאבים רבים בהתקנת תשתית סיבים אופטיים, שיגיעו לכל בית בישראל. יחד עם זאת, ועל אף הקידום השיווקי העצום שעושות חברות התקשורת לשירותי הסיבים האופטיים שלהן, בפועל, תשתית זו עדיין אינה זמינה במרבית הבתים בישראל. אז איפה כן אפשר למצוא תשתית סיבים אופטיים בישראל? על כך בשורות הבאות.

 

למה בכלל סיבים אופטיים?

עד לפני 25 שנה, הצורך התקשורתי היחיד שהיה לנו בביתנו הוא הצורך בכבל נחושת דקיק שאיתו נוכל לבצע תקשורת קולית באמצעות הטלפון הקווי בבית. חוט נחושת דקיק שהגיע לארון התקשורת בבית היה החלום הרטוב של מרבית אזרחי ישראל. היום, בעידן האינטרנט, אנחנו כבר הרבה מעבר לשלב הזה והיום הצרכים התקשורתיים שלנו שונים הרבה יותר. היום, מרבית התקשורת שלנו מבוצעת באמצעות תקשורת נתונים, המאפשרת לנו לא רק לדבר בטלפון, אלא לגלוש באינטרנט, לצפות בסרטים ולעשות את כל מה שאנחנו עושים היום באמצעות הטלפון הנייד, הטאבלט, המחשב הנייד או הטלוויזיה החכמה. נכון להיום, סיבים אופטיים הם האמצעים שבאמצעותם ניתן להעביר את הכמות הגדולה ביותר של נתונים בכל יחידת זמן. עם סיב אופטי המחובר לביתכם תוכלו לצפות בסרטים באיכות 4k בלי בכלל להרגיש בגודל העצום של קובץ הסרט. בהתאם לכך, מאחר וצרכי תקשורת הנתונים שלנו רק הולכים ועולים עם הזמן, עולה גם הצורך למעבר מכבלי נחושת לסיבים אופטיים.

 

פחות תלוי בנו, יותר בחברות התקשורת

אחרי שאמרנו את כל זה, היכולת שלנו ליהנות מחיבור של סיב אופטי תלויה בעיקר בחברות התקשורת המחברות אותנו אל העולם דרך האינטרנט. כאמור, בשנים האחרונות משקיעות חברות אלה בהקמת תשתיות של סיבים אופטיים בכל רחבי הארץ, אך תהליך זה מבוצע בצורה מדורגת ועם היגיון פנימי מאוד מוגדר. ההיגיון הזה אומר שמתחילים בערים הגדולות ובאזורים בעלי צפיפות אוכלוסין גבוהה ועם הזמן, מרחיבים את התשתית גם לאזורים "נידחים" יותר. בהתאם לכך, אם אתם מתגוררים למשל בתל אביב ובגוש דן בכלל, בחיפה או בירושלים, ייתכן מאוד שישנה תשתית סיבים אופטיים העוברת ליד ביתכם ועליכם לברר עם חברות התקשורת השונות מי מציעה את השירות בקרבת ביתכם.

לעומת זאת, אם אתם מתגוררים ביישוב קטן ומרוחק, סביר להניח שיהיה עליכם להמתין עוד מספר שנים עד שתשתית כזאת תגיע לאזורכם. כך זה היה בחיבור האינטרנט המהיר של ADSL של בזק וכך זה צפוי להיות גם בסיבים האופטיים. הבשורה הטובה היא, שבניגוד לטכנולוגיות קודמות אותן קידמה אך ורק חברת בזק, את הפרישה של תשתית סיבים אופטיים מקדמות כל חברות התקשרות שגם מתחרות ביניהן על הלקוחות בכל רחבי הארץ, מה שאומר שהזמן שתצטרכו להמתין עד שהטכנולוגיה הזאת תגיע לאזור המגורים שלכם יהיה קצר הרבה יותר ממה שהייתם צריכים להמתין בעבר לטכנולוגיות המיושנות.